
Şimdi İtalyan pilavının malzemelerden bahsedelim:
- 2 su bardağı pirinç
- 2 çay kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 10-12 adet mantar
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 3 damla limon suyu
- 3 su bardağı sıcak su
- 100 gr kaşar peyniri
İtalyan
Pilavının Hazırlanışı:
Öncelikle pirinçlerimizi yıkıyoruz, tuzlu
ılık suda en az 20 dakika bekletiyoruz. 2-3 defa yıkayıp süzüyoruz. Ardından
pişireceğimiz bir tencerenin içine sıvı yağı ilave edip yemeklik olarak
doğradığımız soğanları da ilave edip kavuruyoruz. Mantarları yaprak gibi ince
ince doğrayıp tencereye katıp kavuruyoruz, suyu çekilince pirincimizi ilave
ediyoruz. Tuz, şeker ve limon suyunu koyduktan sonra 3 su bardağı sıcak
suyumuzu ilave ediyoruz. Pilavımız piştikten sonra kapatıyoruz. İsteğe göre
kaşar peyniri rendeleyip servise sunabilirsiniz.
Herkese afiyet olsun :)
İtalyan Pilavının Kalorisi: 336 kal
0 yorum:
Yorum Gönder