İtalyan Pilavı

italyan pilavıHerkese merhaba :) Bugün güzel bir yemek tarifi ile karşınızdayım. Ana yemeklerin yanında birer tamamlayıcı olan pilavı değişik sebzelerle harmanlayarak sofralarımıza getirebiliriz. “İtalyan pilavı” hem sağlıklı hem oldukça doyurucu


Şimdi İtalyan pilavının malzemelerden bahsedelim:
  •  2 su bardağı pirinç
  •  2 çay kaşığı sıvı yağ
  •  2 adet soğan
  • 10-12 adet mantar
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 damla limon suyu
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 100 gr kaşar peyniri


İtalyan Pilavının Hazırlanışı:

   Öncelikle pirinçlerimizi yıkıyoruz, tuzlu ılık suda en az 20 dakika bekletiyoruz. 2-3 defa yıkayıp süzüyoruz. Ardından pişireceğimiz bir tencerenin içine sıvı yağı ilave edip yemeklik olarak doğradığımız soğanları da ilave edip kavuruyoruz. Mantarları yaprak gibi ince ince doğrayıp tencereye katıp kavuruyoruz, suyu çekilince pirincimizi ilave ediyoruz. Tuz, şeker ve limon suyunu koyduktan sonra 3 su bardağı sıcak suyumuzu ilave ediyoruz. Pilavımız piştikten sonra kapatıyoruz. İsteğe göre kaşar peyniri rendeleyip servise sunabilirsiniz. 

Herkese afiyet olsun :)

İtalyan Pilavının Kalorisi: 336 kal

0 yorum:

Yorum Gönder